петък, 30 декември 2016 г.

Последен пост за 2к16( вай колко го мразя тва изписване)

Резултат с изображение за bye 2016 memeТова предполагам трябва да е поста, където ви кажа колко книги съм прочела и да ви насоча към ревютата им, защото все пак трябва някакси да промотирам и другите си постове нали се сещате, обаче това ми звучи леко скучно тъй че ще ви кажа колко книги съм прочела(76 според Goodreads) и ще ви кажа тези, че голяма част от книгите бяха страхотни и нямам търпение с новата година да продължа да чета, все така интересни и обогатяващи романи.
Нещо друго, което обаче искам да кажа, като в последен пост за тази така трудна и същевременно някакси лесна и проста година е каква научих от нея. Защото макар да не съм изписала сърцето си в този блог, много неща, които не ми се виждаха добри на момента, но осъзнавам че всъщност е добре, че се случиха тогава и точно по този начин, защото беше крайно време и мога да кажа, за разнообразие че съм горда от себе си. Вероятно се чудите на какво толкова ме е научила тази проклета, така отвратителна година, е ако искате да разберете продължавайте да четете.
 1.Ценете семейството си- това е нещо, с което мога  да кажа, че се бориш от много време и в един момент даже бях стигнала до идеята, че хората, с които живея не са моето семейство, а са просто някакви временни съквартиранти, които дори не ме познават добре. Това вероятно не е теория много далечна от истината и може да се хареса на много от хората, смятащи семействата си за врагове- недейте. Намерете златна среда, честно не знам,но каквото и да правите не се отказвайте от него!
2.Не се предавайте! Правете каквото ви радва и го правете с удоволствие, защото в крайна сметка имате един живот на тази умираща планета, направете така, че да си струва! Отстоявайте и вярвайте в себе си, защото ако не вие то кой?
3.Ходете с гордо изправена глава и не позволявайте да ви взимат за даденост. Това е вероятно нещото, до което съм стигала толкова пъти и тепърва тази година реших да действам.
4.Не се страхувайте! Всички правят грешки, та половината население е грешка- спокойно.
5.Не мислете толкова за другите, все ще има някой да каже нещо по ваш адрес, винаги има. Да не ви пука, в крайна сметка не може да угаждате на всеки, който има някви претенции плюс какво дължите на всички тея хора, та да се съобразявате/стеснявате от тях и мнението им?!
6.Опитайте се да бъдете себе си. Винаги има хора, които ще видят специалното и красивото във вас, само трябва да им позволите. 
Свързано изображение
7. Обичайте се! Защото всички сте толкова красиви и специални, независимо дали го знаете и не е честно да го пазите само за себе си.<3
Внимавай какво си пожелаваш са казали хората и затова само ще си пожелая много щастие, здраве, късмет и успех както и на всички четящи този пост. Надявам се колкото и гадна да е била 2016 за вас да можете все пак да откриете поне един момент, в който сте били щастливи и да си създадете още такива моменти в следващата 2017 година. 
Приятно изкарване и ще ме чуете отново догодина!

неделя, 25 декември 2016 г.

10 причини защо "Ритматистът" заслужава вниманието ви:

Резултат с изображение за the rithmatist bookstagram1.С твърди корици е! Да не говорим, че корицата като цяло е страхотна.
2. Историята е завладяваща.
                  -как да не е?! Говорим си за свят, където се водят войни с тебеширчета, звучи просто ама не е.(прочетете книгата и ще разберете защо;)
3.Докато си говорим за историята- не е предвидима също, за разнообразие.
                         -обратите просто са невероятни;
                      -ОЧАКВАЙ НЕОЧАКВАНОТО!
Свързано изображение4.Колкото е невярващо, че някой може да създаде история на базата на войни с тебешир, толкова е и вглъбдяваща и пристрастяваща книгата.
5.Героите са готини и доста реалистични за света си.
                          -и двамата  са скрити лимонки вместо;
6.Има картинки!
      -които са интересни и са във всяка глава!
7. Колкото е да не ви се вярва, засяга реални проблеми.
                                  -главните герои са: син на този, които прави тебешира за училището и една нескопосана ритматистка.
8. Доста от нещата, по които Джоел(главният ни герой) е обсебен (най-вече ритматистите) са обвити в мистерия и просто ти ръчка любопитството.
9. Начина, по който е изградил света както обикновено за Сандерсон е страхотен и различен.
10.Всички действия/герои си бяха на мястото и бяха там с определена цел;нямааше пропуски и нелогически връзки между действията като цяло, което е плюс като се има предвид какво четох последно.
 БОНУС: - няма романс!! НИКАКЪВ, НИКЪДЕ!
              - има и втора книга;
              - май ще има филм!!(най-ранния трейлър е от 2013 и доста не струва плюс,че аз това за пръв път го чувам, а то щом е от толкоз време значи едва ли скоро ще стане филм)
  Знам, че е втори пост за днес, но какво лошо има и без това сигурно като свърши ваканцията ще си наваксам в непостоянството. Това е от мен за "Ритматистът" ако не сте разбрали мисля, че е завладяваща, странна и със сигурност добра книга(което не е изненадващо, на Брандън Сандерсон е за бога!)

The end...#Blogmas 24

Резултат с изображение за merry christmas gif
Това както се подразбира от заглавието ще бъде моя последен пост за блогмас, в който искам да ви питам кога спряхте да вярвате в дядо Коледа? Тъй като аз сякаш никога не съм вярвала, най-вече защото всички знаеха, че той не съществува пък и баща ми не беше много ентусиазиран на поддържа илюзията. Аз по-скоро се опитвах да се накарам да вярвам, защото мислех, че е готино и най-вече, че ще донесе атмосфера и ще се радвам повече. Не знам хора, бях объркано дете, то не че сега не съм. Но като цяло мисля, че е хубава традиция, нищо че напоследък децата знаят, че такъвв дядка няма и мрънкат на родителите си. 
Резултат с изображение за merry christmas gif
 Иначе подаръците ми бяха доста очаквани- герданче от мънисто и две блузи, които изобщо няма да върна. Повече сякаш се зарадвах, че на тате и на брат ми им харесаха подаръците ми, защото не бях сигурна как ще реагират. Даже се радвам, че и баба ми ги харесва, защото ми втръсна да я гледам с една и съща блуза/жилетка 365 дни в годината, сега поне ще си сменя.(жената много се радва межд другото). Преди да продължа към по-незначителните теми- брат ми получи дрон и от вчера на спря да го вдига и пуска вкъщи, та леко ми наду главата ама да се радва детето, признавам си че си е занимавка. 
 Преполових "Ритматистът" и съм доста доволна! Не само от това, че е с твърди корици и с рисункки, а аз обичам рисунки,но исторята и оригинална и докато я четеш можеш да се пренесеш в света на Сандърс, което не ми се беше случвало от доста време. 
Свързано изображение Сега ви оставям, защото искам да науча някоя нова нота на китарката (ако телефона ми благоволи да включи, защото бебчето ми се изключи и в момента ме стресира) преди да отида да обядвам със съдеката, имам натоварен график да(обяснявам- съседката ми е 80+ годишна жена с големи проблеми с краката, но все още остър ум и не мога да я оставя само по празниците та отскачам от време но време да и правя компания).
Като последен блогмас пост се чувствам леко тъжна, защото свърша, но в крайна сметка всички хубави неща свършват в един момент пък и никой не е умрял така, че няма смисъл да говоря така депресарско. Скоро ще мине още една година,но за това ще си говорим след няколко дни, за сега искам да ви кажа, че съм горда, че писах тук 25 дни и изибщо започнах блогмас. Надявам се и другата година да го направя, може бе малко по-структурирано, но едва ли.
Резултат с изображение за  christmas series gif
 Това е от мен, ще пиша около нова година пак сигурно. Пожелавам ви весела Коледа, много подаръци, незабравими щастливи моменти и много любов. 
Бб

събота, 24 декември 2016 г.

Бъдници,сериали и сармички #Blogmas 23

Резултат с изображение за christmas is so closeЗедерее, как сте толкова близо до Коледа? Развълнувани, нетърпеливи, искащи сняг може би? Аз съм от всичко по малко, но най-вече гладна. За това реших да правя коледен сладкиш за празника, приличащ на дърво, който е познат на български като "Бъдник" и е френски. Произлиза от май 17 век беше, когато Наполеон издава заповед всички комини да бъдат заттворени, за да не се разболяват. Тази му идея не позволила на французите да си запалят огън на Бъдни вечер и да гледат искрите от Бъдника, затова сладкарите им измислили точно тази "торта" наподобяваща бъдник и носеща късмет и щастие.
Yule Log
Та аз реших да си направя. Нито продуктите са много, нито като цяло рецептата звучеше лесно.Единстввеният ми проблем беше рецептата, защото четох на български, на английски, а я имах и на френски и всяка казваше нащо различно. Тъй като имах само френската на лист и щеше да ми е най-лесно да я направя като ми е пред очите започнах нея. Според прочетено тестото беше най-лесно- лъжа! Направих тестото ДВА ПЪТИ и и двата се прецака. Не като вкус, а просто като го навивах се счупи така че в случай, че искате да правите нещо подобно на swiss roll не го печете много тестото, иначе се чупи. Всичко останало беше лесно и въпроса беше в разбъркването, но пълнежа ми се получи много добре. Трябва да ви кажа, ча ако не беше тестото щеше да е муцка, но уви. Няма да ви го снимам, че е изключително мизерно, но знайте че е много вкусно!
Като цяло в нас не е много натоварнето, освен сутринта когато чистих (като никога и по оправих напред назад) ислед това си ядох приготвях сладкиша. В момента тате ще ми прави сарми, защото цял ден мрънкам за точно неговите вкусни сармички. Като имаме 20 кила кисело зеле как да не мрънка човек за домашни сармички?! 
Изгледах си коледния епизод на "Sense8" и много ми хареса, особено частите наподобяващи на оргия. Изиграх 2 игри на тривиадор и в едната бях на второ, другата- последно, защото не знаех кога Роберто Кавали и направим магазин в Сан Диего или там квото беше! Вероятно ще започна "Ритматистът" в следващия час-два, ако нещо друго не ме занимае,но сега ще ви оставям защото трябва да отскоча до съседката и да и помогна (утре ще дообясня).

Резултат с изображение за air kiss gif Пожелавам ви невероятно изкарване на Бъдни вечер и усмихната Коледа! Дано всички се почувствате обичани и най-вече щастливи. <3

Подаръци,извинения и Ари Потър#Blogmas 22

Резултат с изображение за 2 days till christmas
23 декември е, както вероятно знаете и съм горда да кажа, че имам подаръци за всеки член от семейството си, включително и няколко направени от мен за мен. Нещо повече, всичките ми подаръци са вече опаковани и надписани и всичко това отне изненадващо малко време и те всъщност изглеждат добре! Освен това си получих подаръка от тате- китара, това исках това получих. даже още вчера отидохме да си я избера и всъщност аз исках черна, но и жълтичка няма да я върна. 
 Най-забавното беше, когато бях в магазина и имаше 2 китари акустични на нормална цена и една, чийто беше повече от колкото смятах че трябва, та на тези две китари им липсваха струни.Даже на едната долу има едно дървено като топченце, където се захваща струната- липсваше. Като дойде човека да помогне, аз бях като- ако може с всичките струни, че иначе не я сакам, мс. От вчера я настройвам, защото половината струни са отпуснати и не стават за  свирене,пипкава работа си е. И най-лошото, е че брат ми вчера цял ден скрибуца и циври за това, че аз си получавам подаръка, а той трябва да си чака за неговия (тате му купи дрон!), ЦЯЛ ДЕН! И в един момент започна и да реве, защо не му казвам какъв му е подарък, та направо ми изпили нервичките, малкия сополанко. 
 Да мина към "Ари Потър" сори мотори 3-те години френски не ми влияят окей, но за сметка на това изгледах 3 от филмите и много неща ми правят впечатление. Гледала съм го толкова пъти и чак сега ми прави впечатление, че на някой места има много явни дупки и/или нелогични действия. Също ми правят впечатление и много от второстепените герои, говоря за тези, които са като пълнеж на някой места. Интересно ми е каква им е рекацията, след като знаят че не са снимани изцяло и не са в центъра на действието. Не е зле, обаче съм го гледала толкова много пъти, че не могат да ме изненадат по никакъв начин. Не знам това за добро или лошо е.
 и за края ще ви кажа, че днес ми се наложи да се дотътря рано рано(в 10:30) в училище. Това стана, тъй като вчера целия клас бяга от часове и реално имахме само с двама учители- тази по руски, която ни пусна и класната. Да обаче никой не се е сетил да пита/каже на класната нещо, при което тя е чакала класа и тръгнала да ни търси и и е станаало отварително та даже милата се е разплакала в един момент. И тъй като днес се събирахме с класа в "Дон домат", който между другото изобщо не ми хареса, трябваше да убедим класната да дойде с нас преди да си тръгне от училище, следователно да сме там в 10:20-30. Бду  "Дон Домат" - по-добре всеки ден в макдоналдс отколкото пак да стъпя там. 
Това е от мен, надявам се да имате хубав уикенд и приятна вакнация.
Резултат с изображение за bye gifsББ

четвъртък, 22 декември 2016 г.

Най-накрая едно книжно ревю...#Blogmas 21

Резултат с изображение за christmassy thingsНали знаете, че за мен ваканцията започна от рано и за това като днес взех подаръка на брат ми започнах да опаковам. За разнообразие не беше ситуация "ръцете ми пречат" както е обикновенно, може нещо най-накрая да съм се научила да правя, но пак не беше проста работа и не мина без една-две псувни от моя страна. Имам и още няколко подаръка за опаковане, но за тях ще ми трябват още няколко  неща плюс, че единия тепърва утре ще го взема тъй че утре подготовкта а продължава.
 Както казах вчера в  кратката ми вметка за "Ритуалът" вероятно ще го свърша скоро и го направих. Всичко, което казах вчера е така- героите са плоски, историята дала идеята и началото на книгата е добра, но по-голямата част от това изградена над нея е пълна простотия. В началото бях с много добри намерения към книгата и я започнах с огромно удоволствие. Въпреки, че прочетох много ревюта доста, повечето от които с негативна нотка се абстрахирах от тях и смятах, че говорят глупости- съжалявам да кажа това, но сега когато прочетох тези 500 страници съм съгласна от части с много от тях.
 Първото нещо, което ми направи впечатление бяха героите. За хората, които не следят блога ми ще кажа, че последната книга, която прочетох тази година беше на Вежинов и като скачаща от един български автор на друг няма как да не си направя сравнение. Тук не говоря за сравнение в история, жанр или нещо подобно, а в начина, по който са изградени героите. Вежинов ги беше идеализирал и направил като реални образи. Имаха нещо, което е важно за всеки герои- постоянен епитет и имаха малко, но поне някакво личностно развитие. Най-важното за мен- имаха сложност. Имаха дълбока и сложна психика, която беше изразена и загатната в книгата и която е нещо характерно за човека. В тази книга имаше 3- ма герои със сложна и реалистична психика, трима това е. Освен това хероите бяха безхарактерни в по-голямата част и скучни. Явно е, че автора се опитва да създаде някаква химия между двамата главни герои, ама тази химия за мен беше изкуствена и насилена.
Резултат с изображение за no damn sense gif
 Друг проблем имах с логиката и последователността на цялото нещо. Героите достигат до някакви факти, които аз просто не виждах и не знаех как се появяват. Всичко се чете толкова бързо,че в края нищо не ти остава в главата, а това не е майсторлъка. Това, което не очаквах най-много, а е така е че същност книгата е сглобена от факти и теории, като пъзел. Нещата са добре нагодени за да могат героите да стигнат до "истината", което не беше плюс за мен. Като добавя и че на места ми напомняше за част от "Лара Крофт","Индиана Джоунс" и дори "Свръхестествено" мисля,че в основния пласт на книгата липсва оригиналност.
Резултат с изображение за keep fighting gif
  Това, което ми хареса обаче, е корицата- наистина е великолепна и ако не беше тя вероятно дори не бих пресегнала към книгата. Историята дала начало на книгата, защото съм възхитена от всичко преди нас и книгата със сигурност запали любопитството ми. Научих нещо ново, но ако ми беше предложено по друг начин вероятно щях да запомня повече от книгата. Въпреки големия си размер,книгата се чете бързо и лесно, което е колкото плюс толкова и минус. И за завършек ми харесва това, че вече и български автори правят опити за такъв жанр книги. Като цяло е похвално, че има български съвременни автори, които публикуват и не се оставят да бъдат подминати. Продължавайте в същия дух!
 Поста стана много дълъг, така че оставям всички теми за подаръци за утре. Надявам се всички да започвате да усещате коледата, въпреки че няма сняг.Това е от мен и до утре.
Резултат с изображение за bye gifsБб

сряда, 21 декември 2016 г.

Класно, подаръци и ранна ваканция... #Blogmas 20

Резултат с изображение за christmas lights
Днес много се чудих за какво да пиша, тъй като исках да е нещо коледно, но пазя любимата си тема за по-нататък. Минах през толкова сайта даващи коледни теми и мога да кажа, че любимата ми е- "мислите ли,че раждането на  Исус заслужава такова почти световно празненство" при което аз се изсмях най-безцеремонно. Общо взето това и "тезата" ми по литература бяха двете най-забавни неща, които ми се случиха днес.Какво да ви кажа, беше интересен ден. Преди да забравя- класното ви по литература...имам смесени чувства. Като цяло не беше зле, бях добре подготвена и само може би 2 от почти 30 въпроса ме затрудниха малко повече,но защото пак не вярвам на интуицията си и пиша простотии, квот такоа. Даже за тезата бях учила, обаче тука отиде коня у реката. Започнах да пиша и бях толкова сигурна в себе си, че в един момент се забравих и като имате в предвид, че трябваше да напиша 5 изречения, на мен мястото в беловата ми стигна за две от моите "изречения" (ГМО). И като се запънах накрая,15 минути остават аз- последата на тезата с две задачи не написани. При което започнах да се паникьосвам така леко полеко и написах две изречения, колкото да мина метър и това беше. Не съм особено щастлива от това, но се надявам 5 ,50 поне да имам или нещо в таз околия. Да спрем с лошите работи и да си говорим за хубави нещата, като как при мен ваканцията ще започне от утре, тъй като всичките ми учители са болни, а тези които не са са бройки и ни пускат.
 Отнсно темата на днешния пост, търсих, мислих (харесах си- защо празнуваме Коледа, ама ако започна ще навляза на по-дълбоко от колкото бих искала та съм пас), харесах едно ама нямах необходимите неща и врема та да го направя затова ще ви кажа нещо друго- купих подаръци най-накрая на всички. Вече и баща ми и брат ми и баба ми дори имат подааръци, а да  ви кажа на брат ми е толкова скъп, че дори доставката е безплатна (гъбаркам се,не е много скъп реално) и утре ще дойдат и вероятно ще ходя и с тате да вземем моя подарък,за когото ще разберете като го купя.
 И за края- почти преполових книгата на Радко Пенев- "Ритуалът" и съм с леко смесени чувства. От една страна харесвам идеята, от която е тръгнала цялата книга, но от друга автора се държи като "тълкувател" както казва една моя съученичка и това не ми погама особено.Героите също са доста плоски и сякаш липсва основен замисъл зад действията им, не знам не искам да съм строга,груба и с високи очаквания, защото предполагам, че човека се е трудил доста за точността на фактите поне, както и че такива креминалета/приключенски романи са рядкост в нашата българска литература, но отскачам от един български автор на друг и не мога да не правя съпоставка между двамата.
Това е за днес от мен, утре вероятно ще прекарам в събиране на подаръци от различните офиси на куриерски фирми в квартала и опакването им после, така че поста вероятно ще бъде за това как "ръцете ми пречат". Дано сте имали хубав ден и до утре.
Резултат с изображение за bye gifsБб

Почти се претъркулих като кравайче, но уви...#Blogmas 19

Резултат с изображение за blogmas day 19
Зедере, бях на ейй толкова да забравя да пиша и поради тази причина този пост го правя в 12 без 10, защо не. Това вероятно се дължи на факта, че се колебаех дали да чета за класното си днес т.е в 9:30 когато се прибрах от тренировка или утре сутринта. Ако се чудите, утре ще чета, защото съм някакси невероятно спокойна и имам чувството, че какъвто и въпрос да зададе ще мога да го отговоря. Което е нелогично и глупаво, затова за да се застраховам ще си прочета и биографиите и статиите в учебника, че поне ако се проваля да знам, че не е защото не съм си пръднала пръста.
 Между другото изкълчих си глезена днес и щях замалко да се търкулна като питата от някоя Гримска приказка по склоно водещ към подлеза на софииски. Преди това злополучно явление пък стъпах на криво с дпугия си крак и от изправена, ходеща в права линия, млада дама облечена в яке даващо и допълнително поне 10 кила, но все пак топло,станах на почти паднала, препънала се с притеснение за одраскване по обувката си , млада дама с яке даващо и поне 10 кила.Бих казала, че това е гаден ден защото ме боли крачето, но всъщност е доста хубав и спокоен и по-горното е пълна лъжа.
  Една от  причините заради, която смятма денят си за толкова хубав е че по биология не иззпитваха. Имайте в предвид, че уча от дъжд на вятър и всеки път се моля да не изпитва, защото тя изпитва по следния начин- отваря на неопределена страница и започва да събира, изважда, умножава и дели тези 2/3 числа и следователно всички хора с тези номера биват изпитвани. Въприки, че метода е гаден поне начина, по нойто изпитва е доста последователен и даже бих казала приятен за учениците. Тя задава въпроси според плана и на всеки въпрос поставя оценка. Така хораа,които са си чели 2 пъти тетрадката или са слушали само в час и на дъската си смучат от пръстите получават петици.Та, защо не ни изпитва- защото прекарахме почти единн час да си говорим за световни проблеми, като вчерашния атентат в Берлин и миналогодишния в Кион(не знам как се казва града, но става въпрос за случая на нова година с изнасилените жени). Като се прибрах подхванах въпроса и с баща ми и той е на същото мнение, че няма смисъл от всичко това, че никой не печели нищо, въпреки че изглежда така и защо трябва толкова много хора да загиват за да може някой да получи каквото иска? Кога ще оссъзнаем, че нне сме ние тия решаващи кой кога и как умира. И дори да приема, че това е нещо което не може да бъде набит в куххите глави на тези ламтящи хора, аз просто се чудя какво си мислят, че ще управляват, владеят  и имат след тази война, към която насичват света? Какво?! Просто ще спра до тук, тъй като мога да изнеса монолог на тази тема по-голям от плана, който съм писала за Шекспир(3 листа) и много наподобяващ на 3-я хамлетов.(Поназнайвам аз нещо по литература, бе)
Резултат с изображение за bye gifsТа, това е от мен, аз си лягам тъй че сладки сънища и ще пиша утре да ви ъпдейтна какво съм направила с класното.
Бб

понеделник, 19 декември 2016 г.

Вечни коледни класики 2 #Blogmas 18

Резултат с изображение за blogmas day 18
Вчера за филми днес за музика ще ви говоря, въпрeки че вече сигурно ви е втръснало от всичките препоръки(които най-вероятно се припокриват при това).Из целия пост ще видите песни, които са теметични и придават атмосферата на Коледа.
Прочетох "Нощем с белите коне", следващите няколко пасажа са посветени изцяло на нея.
 Това, което не очаквах е да не я почувствам, като се има впредвид, че самата книга е емоционална и тъжна. Изключинелно меланхолична и даже страшна на места, но не нанесе удара по нестабилното ми емоционално състоянеие, който очаквах и това ме притеснява най-вече. Въпреки това ми харесва. Харесват ми героите. Вежинов се е опитал максимално да доближи българския човек с героите в книгата си и да го представи там. Нещо друго, което ми допада е че всички са реалистични и с характер (независимо дали всъщност са безхарактерни). Донка е готината, Криста- срамежливата, Сашо- доброто момче, а Кишо- непризнатия гении.Всички тези герои са хора, чиито личностно развитие читателя вижда в едни скромни 400 страници, което допълнително доказва, колко бързо може да се промени един човек и колко бързо преминава живота. Бъдейки толкова различни, всички си приличат по нещо, което е  и основна тема в цялата книга- самотата.
 Впечатлена съм наистина от дълбочината, до която стига не само в героите си, но и в описанията си, символиката, която влага в книгата и всички тези привидно не означаващи нищо малки всекидневни действия.
 Предполагам, че даже можем да сравним тази книга с живота, защото четем и чувстваме всички онези моменти, които сме или ще преживеем. Научаваме всички онези истини,които сме игнорирари толкова много. Може би даже започваме да разбираме хората и да си отговаряме на толкова много въпроси свързани с тях като цяло.
Тази книга ми говори по толкова много начини, че речника ми е беден да обясня. Разбирам защо Вежинов е толкова хвален и се надявам скоро да прочета още нещо негово, кето да допотвърди това ми разбиране.
 Като цяло, това е един дълбок роман, който казва,потвърждава и разъснява всичко оново, което повечето от нас вече знаем,  макар и не напълно съзнателно- всичко влияе на всички. Като моя първи български роман, мога спокойно да кажа, че му се насладих и достигна очакванията ми.
Между другото разбрах защо се казва така и съм изненадана, най-вече защото тепърва след приключването на книгата започнах да сглобявам парчетата от прочетеното и осъзнах, че тези "бели коне" се споменават макс 5 пъти и щом са на корицата на този така познат български роман, представете си смисъла вложен в тях.
 Също така днес изкарах 6 по химия и има някаква недежда за 5 за срока. също г-жата ми по френски отсъства до края на седмицата, кето автоматично означава,че в сряда ще съм от 2 час и няма да правим тест на думи, защото това щеше ептем да намали шанса ми за 5 за срока. Казвам ептем защото ще ходя на олимпиадата по френски и ако не мина на втори кръг дори 5-а ще е чудо да получа.
Какво друго да ви споделя за прекрасния си ден- започнах нова книга. "Ритуалът" от Радко Пенев и имам големи надежди за нея. Обожавам корицата и съм вероятно още по-голям фен на историята и архелоогията като цяло, тъй че наистина ама наистина се надявам да си струва и да ми хареса.
Резултат с изображение за bye gifs Сега обаче спирам, защото искам да си дочета книжката и да си лягам, че утре за класно трябва да чета.
Бб

неделя, 18 декември 2016 г.

Вечни коледни класики 1 #Blogmas17

Резултат с изображение за blogmas day 17
Днес беше много спокоен и последователен ден за мен, като никога. Станах и отидох на курс(без да закъснея), прибрах се, поспах като малките деца между 2 и четири и в 5 часа бях седнала да уча.Искам да ви кажа, че учих цели 3 часа без да се разсейвам и то по химия, математика и руски(точно това, по което не си мръдвам пръста обикновено) много съм горда от себе си, ако не се подразбира.
 Днес защото вече сме официално в седмицата на Коледа (не, все още не съм купила подаръци за всички) ще си говорим за готени тематични филмчета.
Резултат с изображение за home alone
1."Сам вкъщи"- това не трябва да ви изненадва, наистина. Лично аз предпочитам първите 2-3 части, защото нататък ми става леко блудкаво, но пък е класика така че никой няма да ви спре да ги изгледате всички.
2."Кошмарът преди Коледа"- задължително!
4."Полярен експрес"
Резултат с изображение за the nightmare before christmas5."Хари Потър" да не забравя, макар че последните 3 филма вкарват коледното настроение според мен.
7."Тайните служби на дядо Коледа" щото обичам анимациите
 Това е сякаш,ако някой е гладал "Мандарини" да драсне едно коментарче да каже дали си струва. Аз все още съм до никъде с "Хари Потър" ще видя дали тази вечер няма да наваксам, за да започна със "Сам вкъщи" или ако не успея със сигурност ще го хвана без да искам по някое време тази седмица.
Знам,че списъка е кратък, но това е защото обикновено не разчитам на филми да ми направят настроението,те сами идват в един момент и го правят.Мисля, че който и филм да гледате стига да е със сняг, за да компенсира това че ние нямаме и да го гледате със семейство или приятели, би ви донесъл настроението.
 Това е от мен за днес, защото имам много работа(ака да ям и да си до гледам Ари Потър, трябва и за класно да уча ма това някой друг ден).
Резултат с изображение за bye gifsБб

събота, 17 декември 2016 г.

Базара на книгата+ проклятията ми към създателите на последния сериал, който свърших...#Blogmas 16

Резултат с изображение за 7 days till christmas
Вижте сега, не съм толкова идейна, че да имам постове свързани с Коледа чааак до Коледа.Шегувам се идейна съм ама реших, че е по-важно да ви се оплача за текущото ми раздразнение вместо да си говорим за коледни филм, които така и така можете да прочетете от почти всеки блог, дори да не участва в Blogmas.Не се стресирайте и ще имам такъв пост, просто няма да бъде днес.
 Та, текущото ми раздразнение- "Вероника Марс". Ако не сте разбрали(което би ме учудило, защото споменавам проклетия сериал в четири, сигурно пет поредни поста) наистина много харесах този сериал, което ме изненада и го свърших вчера към 9. Горещо, много горещо го препоръчвам на всички, които харесват love-hate връзки, бадас героини и криминални сюжети. Това общо взето е една манджа с грозде, но добре получила се манджа с грозде, която си заслужава гледането и СЛЕДВАЩ СЕЗОН (това ще ми е коледното чудо, защото сериала спря да се излъчва преди близо 10 години...). Това е като свеж въздух измежду всичките боклуци, които се опитват да привлекът вниманието ми. Няма да го хваля за всяко нещо, защото всеки гледал го знае, че не всичко е перфектно, но примерно за разлика от днешните иделизирани герои ,тук имаме малко реалност и дефекти.Не знам, харесва ми и това е. (Вероятно Вероника и Лоугън имат нещо с това. Тъй като едва ли знаете, ова са ората дето шипвам от средата на първи сезон и дори на проклетия край-те НЕ БЯХА ЗАЕДНО, ЗАЩОО?сори за спойлера )
 Защо ме дразни, ще ви кажа- ЗАЩОТО,ЗАЩОТО, ЗАЩОТО.... дори не мога да го обясня. Шегувам се,дразни ме защото третия сезон свършва по най-малоумния начин- тя гласува и излиза от сградата... и ТОВА Е! ЗАЩО ПРЕСВЯТО ДЕВО МАРИО? КОМУ Е НУЖНО ТОВА?
 В момента имам да пиша доклад за оловото и въздействието му, вместо това аз се чудя дали да не гледам филма, коойто е продължение на сериала.Гледах го да не се чудите, беше жалко подобие плюс сори мотори за актьора, който играе Лоугън, ама пич ти не си като виното-с възрастта, по-хубаво. Някак си и химията между тях сякаш липсваше и всичко беше прибъразно и нелогично(особено ако не си гледал сериала)- не ми стигна до очакванията.
  И сега, тъй като на повечето от вас не ви дреме много за "Вероника Марс" ще си говорим за нещо, което вероятно ви интересува щом изобщо сте решили да отваряте книжен блог- книги. 
Мисля, че още вчера споменах, че смятам да се отбия да базара на книгата на ндк и съм щастлива да отбележа, че направих точно това. Купих си няколко неща, които обаче ще останат в списъка за изчакване, тъй като в момента чета "Нощем с белите коне"(минах средата) и си взех от френската библиотека-"Един живот" но френски, за които имам 4 седмици, така че в най-хубавия случай ще започна някое от бебчетата другата седмица.
Това, което си купих е:
-"Ритматистът" на Брандън Сандърс.
Не знам кой беше, но беше някой с блогче за книги, с който сме приятели в Goodreads(ако се познае някой да казва), който ми препоръча книгата в Goodreads.Звучи интересно, плюс излигжда добре и това е една добра възможност Брандън Сандърс да се повиши леко в моите очи, тъй като не съм му голям фен след последната негова книга, която прочетох.Бду това встрани от книгата е елхата ми, за която ви говорих толкова много.
-"Ритуалът" на Радко Пенев.
Спечели ме на щанда и нямаше как да я оставя. докато бях там реших, че искам да купя книга, за която не съм чела чужди ревюта и която не съм чувала особено и дори тази да е популярна и четена и така нататък, за мен си остава скрита. Още повече, че аз български автори и то съвременни не съм чела вероятно никога, така че се надявам историята да е дори по-хубава от корицата си.
-"Орденът на ясновидците 2" на Саманта Шанън.
Единствената причина да купя това е,че беше 5 лева,а аз имам първата. Като история не е зле, но стилът не ми хареса особено и ако кажа,че просто липсва оригиналност ще бъде преувеличение. Книгата е доста клиширана и доколкото си спомням героите бяха доста идеализирани и като цяло май само до някъде харесах първата книга. И да съм я харесала и да не съм тази е решаващата (нямам си идея дали е последната в поредицата).
Исках да си купя и от БАРД нещо, но тъй като още не съм купила подаръци за семейството реших да не бъда много дащна със скромните си финанси. 
 Това е поста като цяло и сега ще приключвам, защото брат ми има нужда от падар и аз имам голямото удоволствие да изпълнявам тази роля. Ще пиша утре.
Резултат с изображение за bye gifsБб

петък, 16 декември 2016 г.

Първите ми бисквитки за коледа #Blogmas 15

Зедерее, кво става хора? Как сте? Нещо интересно при вас? - коментарите са по-доле, чувствайте се свободни да споделите само знайте, че все още не съм разбрала как да отговарям на тези коментари така, че съжалявам предварително не е защото ви игнорирам или нещо от сорта. 
  След тази кратка бележка вече съм спокойна да продължа напред и да ви кажа кво стана днес с мен. Не се притеснявайте, коледно е! И в случай, че не сте прочели заглавието на пост като сте го натиснали ще ви кажа, че правих бисквитки и то коледни, или поне се опитах! Преди да кажа какво се обърка искам само да спомена, че в края на краищата са много вкусни и ще бъдат изядени!
 Всичко започна от това, че не си бях прочела рецептата като хората. Имах планове да отскоча до базара в ндк обаче се оказа, че тестото ми трябва да престои в хладилника поне час, а аз исках да ги направя докато тате се прибере, така че не ходих никъде. Мързеше ме също, да не пропусна основната причина (бях се изкъпала и на топло). Започнах да правя бисквитките(които станаха по-скоро курабийки) и се оказа, че трябва да ползвам 2ч.ч захар и 5 брашно, което според купите ми е съответно е една малка и една голяма (тук ви говоря за що-годе големи купи, не стъклени купи за супа, такива за салата примерно сеш се?). Ако все пак нямате никаква идея все още за количеството, щи ви кажа че беше много и реших да го намаля, но спазих останалата част от рецептата и дори добавих малко от себе си, за да не са толкова "плоски" и уж коледни, ама не много приличащи на коледни, тъй като основната им коледна идея бяха формите им, а моите формички не се доближават дори по един ъгъл до коледните(затова правих, или по-скоро се опитах да направя снежен човек с чаши- за ракия и вино, поне това имаме :D).искам да ви кажа, че ако нямам изразени мускули на дясната си ръка от това бъркане щее бъда много ядосана утре, защото беше ад. Както и да е справих се и с това, окей, сложих го в хладилника очаквайки чудо, тъй като тестото лепнеше повече от колкото трябва и позннайте какво, нямаше такова- изненада,хладилника не е магьосник. В момента, в който се опитах да взема разточа тестото, то започна да залепва по масата, заради което формичките автоматично отпаднаха и започнах да го правя на топчици. Получи се, не само топчиците, но и самите бисквитки-курабийки, вкусни са и поне ако правя такива и за Коледа ще купя някакви ядки, че така са ми леко празнички.
 Относно самата рецепта- това е тя. Съветвам ви по-малко брашно и/или повече яйца, също аз добавих канела и какао в сместа и изобщо не са за изхвърляне. Отворена съм за рецепти за каквото и да е Коледно, тъй като имам златни ръци и се наслаждавам повече отколкото трябва на яденето докато готвя.
Да ви се похваля- за 3 дена вкъщи не направих нищо друго освен да изгледам "Вероника Марс" от до, не знам дали да се смея или да плача. И още нещо- утре вероятно ще си говорим за книги, така че бъдете готови. 
  Be save, you wild chlidren.
ББ

четвъртък, 15 декември 2016 г.

9 дена до Коледа...#Blogmas 14

Резултат с изображение за christmas gifsДнес беше хубав и приятен ден за мен, но не и особено интересен за малкото хора, които четат постовете ми(между другото признателна съм ви наистина много, дано писанията ми ви забавляват поне малко). Затова днес ще ви представя един пост, вдъхновен от едно от любимите ми неща- GIfs и даже, за да си държа на думата ще бъде на вълната на коледното настроение.

Резултат с изображение за gifs excited
Свързано изображение
Свързано изображение
Резултат с изображение за  gifs series christmas
Резултат с изображение за  gifs series christmasРезултат с изображение за  gifs series christmas
Резултат с изображение за  gifs series christmas
Резултат с изображение за christmassy gifs
Преди да ви кажа чао искам да кажа нещо във връзка със залгавието си- не съм купила подарък на никой в семейството си ВСЕ ОЩЕ! 
Това е, ще пиша утре и дано имате хубава седмица.
Бб

сряда, 14 декември 2016 г.

Диктаторските ми традиции на Коледа...#Blogmas 13

Резултат с изображение за blogmas day 13
Първият ми ден вкъщи, нямате си на идея от кога не съм си губила времето толкова безхаберно и безсъвестно. Вероятно отново ви прави печатление, че поствам чак след 10, но за разлика от мотото ми "уморена съм" днес по-скоро беше- "Вероника Марс, храна, Вероника Марс, храна, а не забравяй да пишеш в блога, ще го напиша по-късно, Вероника Марс, храна...". Много ползотворно от моя страна, не мислите ли? Какво да ви кажа- живота на болните.
  Днес доста се чудих дали да пиша по тази си тема и реших, че искам защото вчерашният ми просто не струваше отвсякъде, докато днес имам желание и няякаква идея какво да напиша в този, така че дано се получи(стискайте палци.На краката също!) Причината заради, която вчерашния пост не ми се получи беше, че тази и предната тема много си съвпадат, а на мен повече ми харесва тази като идея и като разнообразие. Темата е традиции, както може би се досетихте и не се стресирайте няма да бъде същата мизерия като вчера. Днас ще си говорим за традиции, които бихте да имате/създадете и така нататък. Просто,зщото аз лично не бих искала да дам на бъдещите си деца (ако изобщо имам такива, но това е една дъъълга тема, която не е за тук) една комерсиализирана Коледа, а всъщност да им дам малко традиция и да им създам малко спомени. 
 Нщо, което бих искала да имам като традиция е примерно всички подаръци да са ръчно направени. Това би било готино първо и второ всеки ще трябва да се помъчи и направи нещо за другите, което да се хареса. Също ще е забавно и ще се запомни, това е смисъла на празниците все пак, нали? 
 Втората традиция, коята ще набута с все сила- никакво отваряне на подаръци преди Коледната сутрин! 
 Трето- всеки помага в готвенето. Никой няма да се измъкне от това, дори да си говорим за миене на чинии!
  Четвърто- цялото семейство се събира. Тъй като моето семейство е доста разделено(под това разбирайте, че сме само аз, тате, баба и брат ми) ми се иска ако аз си имам семейство по празниците да се събират всички- от  двете страни на семейството, всички можещи да ходят и имащи желание да ядат,порсто защото е семеен празник в края на краищата и ако не друго знам, че от малка си мечтая, че като стана голяма и си имам свое семейство ще го готвя за много хора, ще има голяма суматоха и всики ще казват, че имам златни ръци.
 И после,което някакси не мога да наложа е, че искам да има сняг. На всяка Коледа, искам децата ми да правят снежни човеци и да се пързалят с шейни,да се прибират мокри до кости и с почелвенели нослета. Това обаче с наближаващата ни катастрофа и малко вероятно да стане факт така, че съжалявам всички бъдещи поколения.
 Това е от мен за днес, ще пиша утре и дано имате хубава седмица. С удоволствие бих прочела какви традиции бихте искали вие да имате, така че се чувствайте свободни да драснете един коментар.
Бб

вторник, 13 декември 2016 г.

Ограбиха ме...#Blogmas 12

Резултат с изображение за blogmas day 12
Бонжур, бонжур как сте днес? АЗ съм чудесно и съм все още дишаща, Господ не си върши работа! Искате да знаете защо, ще ви кажа- няма да хода на даскало до КРАЯ НА СЕДМИЦАТА, щот ми тече наса, боли ме гърлото, кашлям като стар пушач и ме боли всчкоо, а колко ме мързи да не ви казвам. Преди да отида към днешната тема, само ще кажа, че дадох 10 лева, от стипендията си за проклетите лекарства! 3 лекарства- 22 лв, аз на 22 лева живея месец и половина кво е тва?!?
 Днес ще си говорим за коледни традиции, щото нали казах, че ще пиша повече "коледни постове и по-малко за неуспешните ми опити в живота", да не сте казали, че не съм опитала. Честно да ви кажа не знам какво да кажа за традициите, тук в България сякаш всяка е различна при всяко семейство. Едни ядат баница с късмети на коледа, други на Нова година. Има и такиз  дето на Коледа слагат левчето, на Нова година късметите- не знам, не знам всяка година се бъркам повече и повече. Факта е, че се яде баница и се намират левчета,това е традицията другото да го оставим по-назад. Единствената традиция, която едва ли някой някъде бърка е сурвакането, защо ли?!
 Също така, това със ястията- брой, вид не. Знам, че при нас ястията трябва да са постни и ще ви излъжа ако кажа, че знам дали наще са била постни миналата година. За брой да не си говорим, някой спазва ли ги тия неща? 
  Радвам се, че поне вси още имаме коледуване и лазаруване като празници, въпреки че обикновено се организират в селата, не големите градове. Но пак по-добре коледари да ми тропат на вратата отколкото някви глупави дечица за Хелоуин (не ме разбирайте погрешно, фенка съм на Хелоуин ама поне като ще почитаме нещо чуждо, нека не забравяме нашето и го качим на малко по-висока позиция)
  Кога украсявате елхи? Кога започвате да украсявате като цяло? А подаръци? Сякаш ние сме хора на последния момент/месец. Аз не познавам никой, който да започне да купува подаръци за коледа от ноември. Това за традиция броим ли го или?
  А това на Нова година с тез списъци, от рода на какво ще подобря догодина и тнт-лъжа е , долна лъжа. защо изобщо трябваше да го вкарваме това като "традиция"?!
Ще ви кажа обаче, коя е моята любима традиция освен факта, че традиционно празнуваме Коледа и Нова Година, не защото виждаме голям смисил в тях/вярваме в Христос. Любимата ми традиция е сурвакането. Как винаги уча някакви стихчета сутринта преди 1 януари за да ми се смеят после.
Като цяло какво да ви кажа, това което сме имали/имаме като традиции бавно, но сигурно започва да се губи и да се слива с мащабното, което просто ме натъжава. Спирам до тук, защото не искам да ходя в дълоки места в такъв хубав ден. Това е от мен, ще пиша утре.
Бб