вторник, 31 януари 2017 г.

А, днес е 31...упсс

Какво да ви кажа читатели мои, дишащи и живущи като мен, а дай Боже и по-добре!
 Като за начало ще започна с това, че януари беше месеца не само на приемането на различни неща, но всъщност и работенето с тях, проумяването им 
Резултат с изображение за hallelujah giftили просто казано ученето как да живееш с нещо, което не ти допада.Може би в някой друг пост ще кажа малко повече за това, но за сега сякаш няма нужда. Също така въпреки че вероятно след този месец мога да спа поне още един, се чувствам много спокойна и отпусната и се радвам, че срока свършва, защото пак нещата стават що-годе нормални и не си даваш много зор (следователно и нерви).
Резултат с изображение за парижката света богородица  Прочетох 6 книги този месец, мисля...чета още толкова сигурно едновременно и за това изглежда сякаш не чета изообщо. Прочетох "Парижката света богородица" и много ми хареса. Мисля обаче, че трябваеше да я прочета на един дъх, а не да я мъча половин месец, защото така просто развалих историята и емоционалното и влияние върху мен. Като цяло обаче признавам, че на Юго му се е получило да ни прехвърли в епохата и да ни накара да си мислим, че сме там и сме преки свидетели на случващото се. Съжалявам, че нямам цял пост посветен на книгата, защото реално го заслужава, но ще оцелее и без моите писания.
Резултат с изображение за солунският чудотворец
 В момента чета Мутафова и първият роман от поредицата и за второто българско царство- "Солунският чудотворец" и съм много приятно изненадана. От отдавна не ми се беше случвало да седя до един и половина два заради книга. Харесвам писането, детайлите, начина по който свързва нещата и същевременно не си измисля или поне 95% са истински исторически факти. Повече ще разберете, когато я свърша.(демек до ден-два)
 Освен това прочетох разни други чудеса, които в случай че сте заинтересувани можете да видите в профила ми в goodreads. В идвата случай знайте, че не са кой знаае какво и не зааслужават много внимание.
 Ще ви кажа, че този месец гледам цял един нов сериал и очаквам бебчетата ми да се завърнат. Гледам "The knick", мисля че го споменах в предния пост и всъщност много ми харесва и единственото, което ме спира да го маратонна е факта, че съм човек и имам нужда от повече от 5 часа сън! 
 Какво друго да ви кажа...няма да повтарям годината, оценките ми не са катастрофа, аз не съм също,  за разнообразие и живота си върви! Освен живота, с него ръка за ръка върви и времето и за това аз съм до тук и ще се постарая да пиша повече през февруари!
Резултат с изображение за bye gif


събота, 21 януари 2017 г.

Сори мотори, тук съм отново

Резултат с изображение за tired as fuckБоржур, бонжур ще извините моето десет дневно отсъствие, но в този период в София (а едва ли и само там) се наблюдава изключително важен за растенето и развитието феномен, наречен край на срока. По тази ви предполагам напълно позната причина нямам време дори да спа 5+ часа, включително събота и неделя. Какво мрънкам, на 12 клас сигурно им е отвратително положението, а на 11 още по-зле. Лошото е, че скоро и аз ще стана 11 клас и ще трябва със скромния ми умствен капацитет, лошо чувство за хумор и непрекъснато увеличаваща се несигурност да си търсим университет, за предпочитане извън България и не много скъп. Ако е и в Канада, направо ток и жица! Пак се увлякох и празните си брътвежи, затова смело, с гордо вдигната глава пристъпвам към темата, с която ще запълня 10-те дена отсъствие от прожекторите. 
 Както казах- край на срока->оценки -> постоянни тестове -> психчни разтройства ->   прекарване на живота си в психиатрична клина;
 Дори не искам да започвам да мрънка за това колко неща имам за правене и как съм потънала до шия в разни тестове, изпитвания, презентации и тнт и тнт. А единственото нещо, което реално ме интересува е да си прочета трите, извинете четирите книги, които съм започнала или се каня да започна, защото ги чета от месец и нещо/ съм ги взела от библиотеката и ми дишат във врата да ги върна.
Резултат с изображение за the knick Също така напоследък започнах да чета разни "конспирационни", грубо казано, теории свързани с историята и това ми завзема голяма част от времето. Също гледам "Taboo" и се чудя тоз пич най-добрият или най-лошият актьор е! Също се каня да започна "The knick". Ще ви уведомя как е протекла срещата ни след това, чух добри неща ама има твърде много примери от тези "чувания", че да се довери човек на тях.
 Освен това се опитвам и да не изпадам в някви депресии и отново да започна да пиша, което както вероятно сте познали не ми се получава особено, по причини които вероятно ще ви учудат.
 За книгите, имам 11 страници от Юго и ще драсна едно ревю в момента, в който я свърша. Дай Боже скоро! Започнах Димчо Дебелянов, защото сме родени на една дата и ми хареса едно негово стихотворение, та ме заинтересува. Та за сега, дамек 10 страници, човекът ме забавлява така че се надявам до края взаимоотношенията ни да не се влошат. Ако не съм се оплакала за това, сажалявам сега ще компенсирам- трябва да прочета "Един живот" на френски. Свързано изображениеТова, което направих беше да отворя книгата, да прочета няколко страници с чудесен френски акцен и тон и да се забавлявам на невероятните си езикови способности. В последствие спрях и се опитах да съм сериозни и се оказа, че не знам дума- беше в първа глава, първи ред, пета дума... ПАС!
 Сега трябва да се връщам към губенето на ценното си време  ученето и подготовката за тестове, така че бай бай ще пиша когато мога да ви уведомя дали съм минала 10 клас или ще повтарям. Надявам се вие да минавате, вярвам във вас! ББ
Резултат с изображение за bye gif
сряда, 11 януари 2017 г.

Кратък ъпдейд

Здравейтеее, как сте в последния ден на удължената коледна/дървена ваканция? Аз се стресирам леко, ама квот такоа. Та, този пост е посветен на дейностите ми в последните две? седмици, май са толкова. 
Резултат с изображение за шерлок сериал
 Вчера гледах втори епизод на Шерлок от 4 сезон и да ви кажа, щеше да ми е по-забавно ако го беше утрепал, ама не. Шерлок е британската Ванга и си разбира от работата. Това поне означава, че ще има още епизоди, което не е лошо ама въобще. 
Резултат с изображение за skam tv show Говорейки за сериали и едно от любовчетата ми е излязло, но така и не съм стигнала до него, защото някак си ИМА ВЕРОЯТНОСТ ДА ИМАМ КЛАСНИ И ТЕСТ ПО БИОЛОГИЯ ДРУГАТА СЕДМИЦА, аз разбира се съм учила само за едно то тези божи наказания и се чета книжките.
Резултат с изображение за skam tv show И последно, но със сигурност не на последно място- КОГА ЩЕ ИЗЛЕЗЕ ТРЕЙЛЪРА НА "СКАМ", КОГА?! КАЖЕТЕ,ЗАЩО МЕ МЪЧИТЕ, ЗАЩО? Това може да не съм го споменавала, ама съм ОБСЕБЕНА от "Skam"
Резултат с изображение за skam tv show
(възможно най-скоро ще направя пост за това бебче <3 <3 бду, вижте колко са сладкии <3) и реално половината време, в което съм в инста примерно харесвам снимки на актьорите...знам, много съм ползотворна.
За книжките, защото все пак това е КНИЖЕН блог. Та, от не знам колко дни вече, загубих им бройката, чета "Парижката света Богородица", която е хубава, много при това. Единственият ми проблем е трета книга и най-вече втора глава, където чета за проклетия Париж и малките ми улички 25 страници и то написани с малки букви! Това го четох сигурно 3-4 дни, само. В случай, че се чудите на 10 книга съм и почти съм я свършила, за което нямам търпение.
28588345 В момента също чета и "The midnight star",която е последната книга от трилогията на Мари Лу-"The young elites", която с удоволствие бих прочела на един дъх ако си спомнях поне малко какво става в предната книга.
 Също чета и все още не издадени книги, повечето от които не заслужават ничие време и не знам как изобщо са се решили да ги публикуват, мистерия за мен.
 А и между другото, вчера правих чийзкейк с тиква и е НЕВЕРОЯТЕН. Рецептата може да я намерите тук, но вероятно не от рецептата, а от златните ми ръце.
 Сега ви оставям, защото да... и се моля да оживеем всички до междусрочната. Късмет с класните/тестове и не ги мислете много, все пак не е болка за умиране. :)
Свързано изображениеБб

сряда, 4 януари 2017 г.

Български "филм";ревю от мен за вас

Като казах, че ще се чуем много скоро нямах предвид толкова скоро, но просто не се сдържах. Питате се какво ме е накарало да напиша ВТОРИ пост в мой блог. Това събитие, срещано само още веднъж в постовете ми  #Blogmas, но иначе невиждано и нечувано.
 Ами гледах български филм...
Тук обаче не ви говоря за "С деца на море" ,"Куче в чекмедже", "Вила Роза" или "Каръци", а за поминалогодишния проект на BTV- "11А". Не знам колко от вас са гедали дори трейлъра на този български проект, но мога да ви кажа че трейлъра е далеч по-интересен от самия филм.
По-всякакъв начин подкрепям българското кино, но това е неловък, cringe worthy, не особено логичен и смислен филм, в който явно са се опитали да вкарат малко философия и съвети за живота обаче всичко е толкова изкуствено, че единствената причина заради която го догледах беше да видя колко ще е предсказуем сюжета им. Признавам, че са се опитали да въведът някой новости (танцьорка- учителка по литература, която пие уиски в час и не се оплаква от дечицата и на разположение), но лично не съм особено впечатлена. Нито като образи, нито като история филма е нещо кой знае какво. Като причините да реша да напиша тази пост бяха диалозите им. В нито един друг български филм, а аз предимно с удоволстве гледам български, не съм виждала толкова cringe worthy диалози, които или ме карат да гледам с недоумение или да се хвана за главата. Целия филм е толкова изкуствен, толкова изкуствен как един "лош клас" се влюбва в добрата си учителка и тя ги превъзпитава. 
Само две сцени може би ми харесаха. В една тя (главната героиня) каза ясно и точно какво означава да си очител и как да го постигнеш и другата като си купи уиски от едно от момчетата в класа си.
Общо казано- не съм впечатлена, не бих го препоръчала и бих предложила режисьорите/сценаристите както и някой актьорите да се стараят малко повече и да вкарват малко повече живот в образите, защото това се предполага да е подобяваща ситуация, а всички изглеждат изкуствени, насилени, не вкарващи сърцето си в игра.
И въпреки този провал лично за мен в българското кино, с най-голямо удоволствие ще продължа с българските филми. Като съм най-нетърпелива да гледам "Войвода", който не знам кога излиза, но това което разбрах и чух ме впечатли, което не се случва често за съжаление. Да се надяваме, че и филма ще достигне очакванията ми.
 Туй е то е ще се радвам да чуя мнението ви, ако сте гледали филма и особена ако е по-различно от моето.
Бб

Това не е пост за цели,мс

Сигурно ви е писнало от клиширани постове в началото/края на всяка година! 
Резултат с изображение за you must be sick gifВече не искате да четете за цели, защото знаето, че едва ли ще бъдат изпълнени! Не искате да четете за цели, защото са едни и същи всяка година и това ви кара да се чудите да се смеете или да плачете! Надявате си тази година да бъде по-добра от предната и все пак като видите тези същите постове си давате сметка, че едва ли ще бъде! НЕ! За това съм тук. Да ви спася от вечни мъки и страдания и да ви помогна да върнете слънцето в мрачните си животи.
(WARNING: Препоръчително е да четете по-горният напсис като раклама на космодиск!Всичко това е написано с цел гъбаркане и смях. Не визирам никого и нямам намерение да обидя някой. ENJOY!) 
Резултат с изображение за peaky blinders
 Днес темата на монологът ми ще бъде сериалът, който тамън свърших- "Peaky Blinders". Та, бях малко скептична в началото, защото очаквах хем нещо подобно хем много по-различно, но съм доста доволна от това,което получих. Може би сте чували сериала, а може би не затова ще ви спретна едно резюме на кратко. Става въпрос за един Томас Шелби, който е кажи речи водачът на една нелегална "компания " за залагане, най-вече на конни съзтезания. Смята се за царят на всички и има огромна амбиция за бизнеса си. Общо взето представете си един сериал за италианската мафия, примерно, добавете малко повече акцент, амбиция и его и махнете малко от рязането на езици и воала- "Peaky Blinders". Сюжета не е особено оригинален, но пък интригите и стратегиите, които главният герой върти компенсират. Това, което е най-пипнато обаче са героите като цяло. Всеки персонаж е малко или много индивидуализиран,дори и да не е главен герои. Буквално виждаме как лудостта и гениалността се преплитат и вероятно това е най-интересният момент. Обожавам героите, те ме спечелиха така че ако искате малко по-сложни и интересни герои, това е за вас.
Резултат с изображение за it's cool gif Преди да завърша този пост трябва да кажа, че чета не една, е цели ДВЕ книги в момента и може да свърша някой много скоро, което означава че ще си говорим за книги, защото в този блог взехме че забравихме кво е тва. 
Надявам се да се наслаждавате на допълнителните два дена от ваканцията си и бъдете ползотворни през тях (днес съм забавна). Туй е то от мен ще чуете гласът ми пак много скоро, тъй че не тъжете.
ББ