неделя, 26 март 2017 г.

"Златен син" ревю

Алелуя, най-накрая почетох нещо този месец и даже пиша ревю...човек ще рече, че нещо съм болна. Разбира се, това не е единственото нещо, което прочетох (четох и Вежинов, ама той е за душата, не за анализи).
28603011 Но да се върнем към втората книга от предицата на Браун- трябваше да я прочета много, ама много отдавна. Защо, се питате сигурно- защото е страхотна. Всъщност, края е страхотен, а другите 300 страници не са толкова прекрасни, по-скоро леко скучни и протакващи. Ако се чудите защо има четири звезди тогава- заради края, беше непредсказуем, мелодраматичен и вбесяващ. Какво друго може един запален читател да иска от край? Той е причината да съм вече започнала и третата книга, така де върши си работата. Давайки мнението си в гудрийдс скролнах в сайта, за да видя и някое друго мнение и попаднах на едно негатино, което веднага ме придърпа към себе си. Винаги като чета нещо гледам негативните ревюта, хубаво е да прочетеш нещо различно, където човека посочва защо това, което ти харесваш на него не му, просто ти отваря очите понякога. Та, в ревюто нещо, с което се съгласих беше, че Дароу винаги, ама винаги, не 100%, а 1000% когато се провали това е в негов плюс. Всички правят някви грешки и умират заради тях, ама Дароу е специална лимонка и не може да умре заради някаква си грешка. Друго нещо, беше тази му сценографираност, не знам как да го обясня по-точно, но е това, че голяма част от това, което прави и казва не звучи натурално, а сякаш той е подготвен като току-що завършил актьор- с лоша игра. не ме разбирайте погрешно, харесвам книгата обаче като сюжет и история, защото героите са от бързо забравящите се. Може би само Рок и Касиус ще ми останат в главата, но другите ще ги забравя по-бързо от колкото недържащите на алкохол се напиват.
Свързано изображение
 Като сюжет беше добра, даже повече от добра. Сложна и добре уплетена. Единственият ми проблем беше това непрестанно описнаие- не сме в 19 век та това да е модата, спрете се. Толкова пъти четях през пръсти само и само за да стигна до диалог и то не някакви значителни неща, а само уплътнения та да не е 200 страници книгата. Там, където имаше действие беше добра и интересна, пренасяше ме в света си и в момнта като се връщам имам чувството, че съм го гледала на филмче.
 Героите както казах са от забравящите се с няколко изключения. Има много от тях, които биха могли да се развият и да бъдат направени малко по-различни (КХМ мустанг КХМ).Харесва ми, че има нещо като подтема в книгата с по-дълбоко значение и размисли, но може би ако не беше само за Дароу. Като цяло не са нещо специално и значимо, може би в третата книга ще са.
Резултат с изображение за golden son tumblr Какво друго? Обърках се множество пъти с имената и йерархията, беше ми много скучно зааради пълнежите, Мустанг и Рок ме разочароваха и все още вярвам, че Касиус не е такова копеле каквото го изкарват- това ще разберем в третата книга. За сега това е от мен, не е лоше пак повтарям просто нямайте много високи очаквания.

сряда, 1 март 2017 г.

Отново аз с пост за февруарската ми дейност...ЧЕСТИТА БАБА МАРТА!

Резултат с изображение за честита баба мартаМислех си да направя някъв ъпдейт хем не съм писала от отдавна хем е баба марта (ЧЕСТИТА БАБА МАРТА МЕЖДУ ДРУГОТО! ЖИВИ,ЗДРАВИ И ПРАВИ!) и след тва отворих блогър и погледнах дали някой от блоговете, които следя не е написал нещо ново и бях затрупана с "какво прочетох през февруари" и осъзнах, че е 1 март, независимо то всичките мртеници на дясната ми ръка.
 Какво правих през февруари е въпросът, чийто отговор се желае най-много в момента. Не казвам четох, защото съм прочела две книги на кръст, което ме кара да искам да се разрева, но дай боже другия месец по-добре!
 Първо двете книги, защото са малко(и са две всъщност, да...)
1."Хигиена на убиец" чието ревю можете да видите ето тук
2."Дъщерята на Калояна", за която ще ви препратя в goodreads, защото така и така не написах ревю тук.
 Хубавата новина е, че искам да прочета много нещо и даже в момента чета 3-5 и затова се бавя плюс, че и на френски имам да чета простотии та главата ме заболява, но няма пълно щастие!
Резултат с изображение за z the beginning of everything
Всъщност гледах много филми и сериали този месец, чиито имена не помня, но в предният си пост писах за два от филмите. Сред сериалите беше "Z:the beginning of everything", което накара наивната романтичка и разумната прегматичка в мен да се сбият. Разочарова ме, което не е лошо нещо със сигурност, защото нямам търпение за втори сезон. Ама Кристина Ричи е БОГИНЯ!
Започнах и "Легион" ама като видях първите два епизода просто бях един голям пас. Какво друго(тук влязох в тегленията да видя кви глупсти съм гледала) за малко щях да забравя-"Black sails", стигнах до трети...четвъти? епизод и го зарязах. Може и да го почна на нова ама това няма да е скоро щото нямам време за бавни развития, въпреки селните им героини сори мотори.
 Филмите няма да ги изреждам само ще кажа, че препоръчвам као искате да гледате нещо домът на киното, защото е евтино, приятно, с хубави и модерни филми същевременно качествени и близо до транспорт, защото е в центъра.(гугълнете го ве)
 Преди да ви кажа чао  и да ви пожелая приятно вечер желая да попитам дали някой е гледал "Elle"/ "Moonlight" , защото се каня ама все не мога да се приканя и желая да чуя нечие мнение ,та ако някой ги е гледал и желае да сподели, коментарите са под поста.
Поздравче от тази богиня-->